Terepfutó cipő kedvencek

2014. 09. 15. 0:40     Cikkek

Salomon Speedcross 3 terepfutó cipő
Salomon Speedcross 3 terepfutó cipő

Salomon Speedcross 3 terepfutó cipő

Ez a Salomon terepfutó cipő könnyű kialakítása miatt gyors, mégis teljes hosszában párnázott, így futás közben végig kényelemben és védve érezheted a lábad. A külső talp kialakítása biztosítja a csúszásmentességet puha és kemény talajon egyaránt. Ez a Salomon terepfutó cipő versenyzésre, és mindennapi edzésre is ajánlott.

Már az első próbánál azt fogod tapasztalni, hogy a lábra öntötték (Sensifit™). A Quicklace™ fűzőrendszerrel a cipő bekötése, kioldása villámgyors: egy mozdulattal kioldható és behúzható. A fűzőrész felett kialakítottak egy kis zsebet, melyben elrejthető a záróklipsz és a fűző. Ezek a Salomon modellek is könnyűek, tömege 310 gramm (UK 8,5). A cipő rétegelt, könnyített talpa egy többfunkciós stabilizátorként funkcionál (Molded EVA).

New Balance MT910BG terepfutó cipő

New Balance MT910BG terepfutó cipő

A New Balance MT910-es terepfutó cipő párnázottsága a közkedvelt 890-es futócipőjéhez hasonló. Ez a terepfutó cipő REVLite középtalpnak köszönhetően egy rendkívül jól párnázott, könnyű (a 43-as méret 288,5 g) és kényelmes terepfutó cipő. A cipő talpának speciális és agresszív bordázása maximális úttartást biztosít mindenféle talajon hegy- és völgymenetben is. Az MT910BG cipő gallérja kettős rétegű habból készült: a puhább rész a kényelmet-, a keményebb hab a tökéletes tartást biztosítja. Futás közben az apró törmelékek cipőbe való bejutását a levarrt nyelv meggátolja. OrthoLite hab talpbetétje ellenáll a szagoknak és remek szellőzést nyújt. A RockStop középtalp technológia stabilitást és védelmet ad a talp egészének futás közben, míg a ToeProtect rendszer a lábujjakat védi a különböző tárgyaktól terepen való futáskor.
Ez a New Balance terepfutó cipő nemcsak terepen, de műúton (beton, aszfalt, stb.) történő használatra is alkalmas A New Balance MT910-es modellje közép- és hosszú távú futásra is használható.

Inov-8 X-Talon 212 terepfutó cipő

Inov-8 X-Talon 212 terepfutó cipő

Ez az Inov8 modell a világ legkönnyebb verseny terepfutó cipője. UK 8 méretben (EU 42) mindösszesen 212 gramm. A cipő felsőrésze kiváló anyagokból készült így az extrém terepi viszonyoknak is ellenáll, sőt jobb mint egy jobban klasszikus terepfutó cipő - gyártó elmondása szerint. Cipő kialakításáról elmondható: maximális kényelmet biztosít: könnyű súly tartós felsőrész. Plusz extrém tapadó alsó talpal és határozott stoplikkal van felvértezve a cipő.

A cipő talpát a Sticky Rubber speciális gumival borították. Ez az anyag kiválóan tapad, lehet bármilyen nedves vizes talaj, füves vagy sziklás a terep, ez az anyag úgy tapad hozzá és olyan talajfogást eredményez mintha tüskékkel kapaszkodna bele.

A Fascia band technológia a középtalpba építve segíti a talajról való elrugaszkodást, ezzel segítve a dinamikus előrehaladását. Ez a cipő inkább a vékony és normál lábfejű futók lábára illik leginkább.