Terepfutó cipő márkák

2014. 09. 12. 11:07     Cikkek

Salomon XA PRO 3D ULTRA terepfutó cipő

Salomon terepfutó cipő

A Salomon márka már több évtizede létezik és Franciaországból indult hódító útjára. A Salomon legfontosabb jelszavai a mai napig érvényesek: a szabadság, a természet és az innováció. Salomon terepfutócipők is erről tanúskodnak és a terepfutócipők között vezető helyett vívtak ki maguknak.

New Balance Minimus Trail terepfutó cipő

New Balance terepfutó cipő

A New Balance futó-, terepfutó- és szabadidőcipők Amerikában több mint 100 évvel ezelőtt jelentek meg. A New Balance terepfutócipőkkel a terepfutás ha könnyebb nem is lesz, de élvezetesebb, hatékonyabb és biztonságosabb mindenképpen. A New Balance terepfutócipői szinte bármilyen terepen biztosítják a stabilitás mellett a kényelmes viseletet is, mivel évtizedek technológiai fejlesztését ötvözi a futás, terepfutás legújabb igényeivel, legyen szó akár stabilitásról, tartósságról, megtámasztásról vagy ütközéscsillapításról. Az új New Balance Minimus cipők az egyre népszerűbb minimalista, "mezítlábas" futást támogatják. Kialakításuk a láb természetes mozgásvilágát követi, miközben megvédi lábunkat a terepfutás során előforduló sérülésektől.

Innov8 Roclite 275 GTX zoom terepfutó cipő

Inov8 terepfutó cipők

Az Inov-8 új terepfutó cipő márka a hazai piacon már néhány éve elérhető. Az Invo8 rengeteg technikai újdonsággal rendelkezik. Meta-flexTM - szabadalmaztatott Inov8 fejlesztés. A talp középen egy olyan rugalmas horony formulát hoztak létre, ami anatómiailag hozzáigazítja a lábközéprészt, hogy természetes hatást fejtsen ki a lábra futás közben. Met-cradleTM: A terepfutó cipő felsőrész a fűző speciális kialakítása, ami a terepfutó cipőt a lábhoz anatómiailag lényegesen hatékonyabban fogja mint a hagyományos cipőfűzési rendszer. Fascia BandTM - A lépés hatékonyságát növeli terepen, leginkább egyenetlen talajfelszín esetén. one-two-three-four Arrow Midsole - egy-két-három-négy nyíl magasságú (réteg) csillapítás a sarok a talajjal való érintkezés káros hatásainak csillapítására. Sticky RubberTM - A terepfutó cipő talpa különleges erős de nagyon tapadó gumiréteggel van ellátva. TPU lacing upper support - Aszimmetrikus cipő fűzés technológiája

Hoka OneOne terepfutó cipő

Hoka terepfutó cipők

A Hoka cipőt két terepfutó alkotta meg 2009-ben. Úgy hívják az urakat, hogy Jean-Luc Diard és Nicolas Mermoud. Hoka terepfutócipő tervezésekor úgy gondolták, hogy a futásban és a hegyek között eltöltött évek tapasztalataival, képesek lesznek létrehozni egy ideális terepfutó cipőt a terepfutás szerelmeseinek. Tapasztalataik szerint az izmok és az ízületek hatalmas igénybevételnek vannak kitéve terepfutás közben. Leginkább a meredek, sziklás lejtőkön. Sok terepfutó ezeken a szakaszokon szerez sérülést, vagy fáradnak el túl hamar az izmaik. Ezért a modern technológiák felhasználásával megalkottak egy olyan terepfutó cipőt, amely csökkenti az említett kellemetlenségeket és nagyobb szabadságot, futásélményt biztosít.

Asics Gel Fuji Racer terepfutó cipő

Asics terepfutó cipők

Az Asics terepfutó cipők, futócipők „ép testben, ép lélek” filozófiája alapján készülnek 1949-óra, amikor is Kihachiro Onitsuka megalapította cipőkészítő üzletét Kobe városában. Az Asics terepfutó cipőket és futózoknikat azóta is az filozófiának megfelelően alkotják meg, hogy igazán kényelmes élmény legyen minden lépés velük. Kedvenc Asics terepfutó cipők: Asics Gel Fuji Attack, Asics Gel-Trabucco 14-re, Asics Gel Fuji Racer.