Melyik terepfutó cipő kerüljön a fa alá?

2014. 11. 14. 16:11     Cikkek

Terepfutás télen, terepfutó cipő karácsonyra

Salomon XA Pro 3D Ultra 2 GTX terepfutó cipő terepmintás verzió

Minden bizonnyal nem fog a legszebb terepfutó cipőként bevonulni a köztudatba, de a Salomon többi terepfutó cipőjétől eltérő megjelenésével biztosan elnyeri néhány terepfutó tetszését. Sőt, ha azt még hozzátesszük, hogy a hazai Salomon viszonteladók között csak néhány terepfutó boltban szerezhető be, az talán még inkább növeli értékét. Természetesen ez a Salomon terepfutó cipő is fel van vértezve a legjobb terepfutó cipő tulajdonságokkal, amit elvárhatunk egy ilyen kaliberű futócipőtől.

Ez a Salomon modell talán a világ egyik legsokoldalúbb terepfutó cipője, amit a gyors és ultra túrákon résztvevők is szívesen viselnek. Kedveltsége nyilvánvalóan abból is fakad, hogy könnyű, strapabíró, rendkívül stabil, és biztonságos. Alkalmas a cipő a technikás, sziklás talajon, akár egyszerű gyors gyaloglásra is.

Salomon XA Pro 3D Ultra 2 GTX terepfutó cipő terepmintás verzió

Salomon Snowcross CS Black-Bright Red-Cane - Hóban, fagyban

Ez a Salomon cipő, ahogy a neve és kinézete is sugallja a téli havas, jeges futásokhoz lett kifejlesztve. A cipő talpán elhelyezett carbide szöveg biztos talajfogást biztosítanak a legcsúszósabb helyzetekben is. A rajta található kamáslinak köszönhetően mély hó sem akadály, de törmelékes terepen is megállja a helyét ez a terepfutó cipő. A kamásli egyébként levehető és akkor egy igazán könnyű terepfutó cipőnk kapunk, mely szuperül passzol a lábadra és úgy teljesít mint egy Speedcross terepfutó cipő.

Salomon Snowcross CS Black-Bright Red-Cane

Inov-8 Roclite 319 terepfutó cipő - Masszív és erős

A terepfutók egyik kedvence ez a modell. Ez a terepfutó cipő olyan remek tulajdonságokkal van felszerelve mint az 4 Arrow Shoc-Zone: ami maximális védelem a lábfejnek.

Comfort Fit kialakítás: Ennek köszönhetően a belső kialakítása olyan, hogy a magas rüsztű lábnak is van elég hely a terepfutó cipőben. Az Inov-8 cipő fűzése egy speciális hevederfűző rendszeren keresztül egyetlen húzással tökéletesen beállítható. Ez a modell is ideális terepi edzésekhez és hosszabb távú futásokhoz, teljesítmény túrákhoz is. Roclite Lugged Sole talp- Eredeti jól kapaszkodó talpkialakítása, minden terep körülmény között jól tapad és a sarat kidobja magából. Endurance Rubber: A talp kialakítása egyaránt megfelel a jól tapadó és ellenálló kívánalmaknak. A talp mintázata elősegíti a jó tapadást a gumi anyaga nem engedi a gyors elkopást.

Inov-8 Roclite 319 terepfutó cipő