Terepfutócipő Nőknek - Terepfutó cipők hölgyeknek

2014. 10. 20. 20:27     Cikkek

A terepfutásban is külön figyelmet fordítanak a gyártók a hölgyekre. Így a nők számára is külön készítenek terepfutó cipőket. Az alábbiakban most kiemelünk néhány modellt a teljesség igénye nélkül.

Első női terepfutócipő modell válogatásunkban a Hoka One One Kailua Trail női terepfutó cipő.

Ez a modell az egyik leggyorsabb HOKA terepcipő. Elsősorban normál távra, de ultra távok esetében is ajánlható könnyű versenyzőknél. Ami jól működött, ahhoz nem nyúltak: bevált agresszív, sárban is jól funkcionáló talp és a dinamikus középtalp nem változott. A felsőrész viszont fejlesztésen esett át: megerősítették 2014-re, így tovább, hosszabban élvezhetjük a terepfutást.

Hoka One One Kailua Trail női terepfutó cipő

Második női terepcipő modell a Salomon X-Tour női terepfutó cipő.

A Salomon 2014-es legújabb városi hibrid futócipője a City Trail modell palettáról. Ez a cipő elsősorban a városi "terepet" szolgálja jól ki.

Ennek a női Salomon cipő modellnek könnyű felépítése és talpmintázata az aszfalt és terep talajfelület közötti arany középút megoldásait egyesíti. Elsősorban azoknak a hölgyeknek ajánlják, akik még csak most kezdenek megismerkedni a terepfutás élményével. A cipő középtalp kialakítása puha, könnyed és gördülékeny futást tesz lehetővé. A külső talp mintázata, ahol szükséges erősen bordázott, hogy a hölgy futókat ne érje meglepetés erdei, csúszósabb körülmények között sem.

Salomon X-Tour női terepfutó cipő

Harmadik női terepfutócipő modell már a komolyabb terep kihívásain is megállja a helyét: Salomon Speedcross 3 W női terepfutó.

Nézzük először a kívülről a cipőt: A Salomon Speedcross 3 W női terepfutó cipő felső részének anyaga rendkívül könnyű, lélegző, kopásálló anyagból készült, mely kiválóan szellőzik és maximális kényelmet biztosít viselőjének. A cipőbe egy speciális hálós anyagot építettek, mely megakadályozza, hogy törmelék kerüljön futás közben a terepfutó cipőbe. Változatos terepviszonyok között is maximális sebességgel futhatunk, hiszen a különböző keménységű Contagrip anyagot használtak fel a cipő külső talpának kialakításánál, mely garantálja terepfutás közben a maximális tapadást.

Salomon Speedcross 3 W női terepfutó cipő

Negyedik női terepfutó cipő a válogatás egyik legolcsóbb modellje: Kalenji Trail running Kapteren Crossover női terepfutó cipő.

Forgalmazó elsősorban nehéz terepen, ösvényen való futáshoz ajánlja ezt a cipőt. Még időtartamot is javasolnak a futáshoz, mely maximum két óra. A terepcipő kialakítása optimális tartást biztosít nehezebb terepen is.

Kalenji Trail running Kapteren Crossover női terepfutó cipő